Koliko košta vaša posteljina i gdje je kupujete? Od firme čija je osnovna djelatnost prodaja ekološkog aditiva za gorivo i uljnog stabilizatora?

str

Na osnovu odluke Vlade Republike Srpske prostorije JU Studentski centar Nikola Tesla (paviljoni 1 i 2) određene su za smještaj fizičkih lica čiji je nalaz testiranja na SARS-CoV2 pozitivan. S tim u vezi, ugovorni organ JU Studentski centar Nikola Tesla je putem pregovaračkog postupka bez objave 02.04.2020. godine zaključio ugovor za nabavku posteljine za JU Studentski centar „Nikola Tesla“ Banja Luka u iznosu od 50.930,10 KM bez PDV-a sa ponuđačem ECO LTM doo Banjaluka.

Na web stranici ponuđača http://www.ecoltm.com navedeno je „Osnovna djelatnost firme je prodaja ekološkog aditiva za gorivo i uljnog stabilizatora“. Na portalu javnih nabavki može se vidjeti da ovaj ponuđač ima zaključen samo jedan ugovor o javnoj nabavci, i to direktnim sporazumom u iznosu od 6.000 KM za nabavku filtera za mašine i vozila rudarske mehanizacije.

Nije poznato zbog čega je ugovorni organ za nabavku posteljine pregovarao samo sa ponuđačem čija osnovna djelatnost nije ni približno slična traženom.

Uvidom u tendersku dokumentaciju za javnu nabavku madraca u paviljonima 1 i 2 ugovornog organa od 12.09.2018. godine može se vidjeti da je ugovorni organ tada nabavio 580 madraca dimenzija 90×200 cm. Dijeleći iznos zaključenog ugovora za madrace sa brojem madraca nabavljenih za paviljone 1 i 2, dođe se do iznosa od 102,74 KM sa PDV-om po madracu. U online prodavnicama u BiH se može vidjeti da se posteljina može nabaviti po značajno nižim cijenama, te nije poznato zbog čega se nije pregovaralo sa tim ponuđačima.

Zanimljiva je još jedna činjenica vezana za madrace u paviljonima 1 i 2. Naime, u rješenju KRŽ broj JN2-02-07-1-819-10/18 navedeno je da je žalilac tvrdio da je debljina madraca 21 cm, dok je vijeće KRŽ izvršilo mjerenje istog i utvrdilo da je visina madraca 26 cm. #ćiribućiriba

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s